Wednesday, September 15, 2004

Nice to Know `bout BANK

Buat Qta2 nyang ampe hari gini masih lom punya rekening ndiri, biar ngga pada repot dikemudian hari so ngga da yang salah khan kalo Qta ngebaca info tentang bank mulai saat ni, at least Qta punya “bekal” untuk selektif milah-milih rekening bank mana nyang cucok bwat Qta tentunya...
Ehm, ada baeknya juga bwat smua ntuk nyimak info tentang bank berikut bwat nambah referensi, zha tho...

Punya rekening ndiri, banyak manfaat nya lho..
Selaen lebih aman, kalo punya rekening ndiri tuh serasa makin giat pengen nabung aj (tgantung ma orangnya seh). Dah gitu, kalo ngeliat fasilitasi nyang ditawarin masing-masing bank ngebikin hasrat pengen buka rekening kian memuncak.
Eit, kudu pinter-pinter milih bank nyang “sesuai” ma Qta ..!!!

Nyang Harus di Perhatiin Kalo Pengen nge-Buka Rekening
Hal pertama nyang kudu Qta “pegang” pas mutusin mo buka rekening di salah satu bank, pilih bank nyang punya reputasi baik. Info berikut bisa aj Qta dapetin dari :

  • Rajin-rajin baca media cetak semisal koran, dimana Qta bisa tau bank tersebut punya masalah ato “teneng-tenang” aj.
  • Temen, ortu atawa siapa aj nyang bisa Qta percaya ntuk ngasi info nyang mereka tau tentang bank.
  • Interactive on-line ke bagian costumer service so Qta bisa nanyain se-berapa gede biaya bulananya,fasilitas pa`aj nyang bisa didapet nasabahanya, ato Qta juga bisa nanya` produk-produk pa`aj nyang ditawarin ma bank tersebut.

Dari Sekian Produk-Produk Bank nyang di Tawarin, Which One nyang Pas bwat Qta..
Pas bwat Qta, produk bank nyang sesuai ma kebutuhan tentunya ..!!

  • Kalo Qta cuman pengen nabung aj so pilih tabungan nyang ngga pake` layanan ATM coz biaya administrasi bulananya relatif lebih murah.
  • Bwat Qta nyang doyan banget shopping di departemen store, ada baiknya kalo bank dengan layanan ATM plus kartu debit jadi pilihan.
  • Bwat mahasiswa/i, BNI telah ngejalin kerja bareng beberapa Perguruan Tinggi membuat ATM Card nyang skeligus jadi KTM ( aliaz Kartu Tanda Mahasiswa/i) so Qta jadi lebih easy nge-debit SPP tiap semesternya.

So, Get da` Best Choice Guys..


Berikut Beberapa Tips Jitu nyang Bikin Tambah Siipp..

  • sebelum shopping, ada baik`e kalo Qta ngambil duit dulu di ATM seperlunya aj. en then taruh ATM Card di bagian paling dalem dari dompet. Nah, pas lagi belanja n kebetulan naksir barang diluar daftar belanjaan ato malah jauh diatas budget nyang ada, buru-buru kabur aj sebelum hasrat "pengen beli" makin menggebu
  • Bank nyang kebetulan (mesin) ATM nya deket rumah, sekolah, kampus ato tempat laine nyang biasa Qta datengin
  • Kalo bisa, pilih ATM nyang punya jaringan bersama semisal link ato visa electron . Tapi biaya administrasi juga ngga luput jadi bahan pertimbangan
  • Selama Qta mumpuni ntuk nanggung biaya bulanannya, punya lebih dari atu ATM Card mudahin Qta milah alokasi dana nyang Qta punya
  • Struk.. struk..!! yup, struk transaksi kudu tetep di tangan (jgn malah dikirimin ke Struk Rejeki Teh Botol SOSRO) en jgn males2 nge-klop`in ma print-out buku tabungan. Gunanya, Qta bisa tau pengeluaran tiap bulane skalian buat jaga-jaga kalo bank pas salah catet so Qta kan masih nge-save buktinya, zha tho..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home